Danskerne vil have tysk luksus på golfrejsen

Danskerne søger mod Tyskland, når golfrejsen skal planlægges – og de vil have mere end blot en seng og en golfbane

Danskerne søger mod Tyskland, når golfrejsen skal planlægges – og de vil have mere end blot en seng og en golfbane. Det bekræfter Danmarks største golfpakkeportal, GolfTyskland.dk, som har oplevet en stigning på 30 procent i år til tyske resorts og slotte.

Der er over de sidste år sket en ændring i danskernes måde at holde golfferie på. Hvor det før var golfbanen, der var afgørende, skelner en voksende gruppe i dag også til andre parametre, der kan give dem en helhedsoplevelse.

Tendensen kan adm. direktør for GolfTyskland.dk, Christian Matthiassen aflæse ud fra det stigende antal henvendelser fra danskere, der ønsker ophold på resorts og slotte, og som direkte spørger ind til andre muligheder for oplevelser i tillæg til golfen.

-Vi har i år oplevet en stigning på 30 procent på luksuspakker til Tyskland i forhold til sidste år, og det ser jeg som et udtryk for, at mange stiller flere krav til golfrejsen end tidligere. Vi får mange efterspørgsler fra folk, der gerne vil have mulighed for at dyrke andre sportsgrene så som tennis, fitness, mountainbike, bjergvandring og yoga. Wellness, spa og gode restauranter, er også et trækplaster, siger han.

Få 3 tilbud til Tyskland

Christian Matthiassen er ikke overrasket over, at danskerne vælger Tyskland. Det har bl.a. at gøre med udbud, prisleje og afstand.

-Tyskland har et fantastisk stort udbud af golfresorts, gamle ombyggede slotshoteller og herregårde, der alle tilbyder et ekstra tvist af luksus. Det store udbud gør priserne yderst rimelige. Du kan få et all-inclusive weekendgolfophold fra 100 euro pr. person – et prisleje du normalt skal til Tjekkiet, Polen eller Spanien for at finde. Endelig ligger Tyskland med sit gode køkken og over 250 Michellin-restauranter i en gastronomisk særklasse, siger Christian Matthiassen, der selv er golfspiller og har besøgt utallige tyske golfresorts.

Et af de tyske luksusresorts, som har oplevet en stigning i antallet af ROP (rounds of play) fra danskere er Fleesensee Hotels & Sportresort i Mecklenburg, 90 km fra Rostock.

Golfdirektør Michael Hayes fortæller, at de danske gæster, udover krav til golfbane og hotelværelse, er begyndt at gå mere op i kvaliteten af mad og drikkevarer. Og at hotellets over 40 forskellige sportsaktiviteter, er blevet et vigtigt trækplaster for de danske gæster.

-Vi sætter stor pris på de danske golfgæster. Også selvom det lykkedes en gruppe sidste år at tørlægge vores bar fuldstændigt. Det har vi ikke oplevet hverken før eller siden, siger han med et smil.

Om GolfTyskland.dk

GolfTyskland.dk er en del af NordicGolfers.com, der blev stiftet i 2006 af Jess Krelskov og Christian Mathiassen. I dag er NordicGolfers.com den største portal på det nordiske golfmarked, når det gælder formidling af golfpakker i Danmark, Sverige og Tyskland. NordicGolfers.com samarbejder med over 350 nordiske og tyske golfklubber, og 200 hoteller fordelt over Norden og Tyskland.