Hamburgs Golfmekka

Mindre end to timers kørsel fra grænsen til Tyskland kan Golfregion Hamburg byde på 70 golfbaner fra resorts til indendørs træning – og et stort udbud af almindelige turistattraktioner i den gamle Hansestad.

Det er ikke tilfældigt, at Fuhlsbüttel-lufthavnen nord for Hamburg har et stærkt stigende antal danske rejsende fra turister til erhvervsfolk. Hamburg ligger mindre end to timers kørsel fra den dansk-tysk grænse, og køretiden fra eksempelvis Aarhus til Hamburg matcher præcis køretiden til København på tre timer. Og så sparer man broafgiften på to gange 240 kr.!

På den baggrund er det forståeligt,at danske golfturister i højere grad vælger Hamburg og hele Nordtyskland til, når man putter både golfudstyr og talent i bilen med kurs syd på. Golfregion Hamburg er en af Europas største og mest attraktive golfdestinationer, der geografisk strækker sig fra Nordsøen i vest til Østersøen i øst over delstaterne Hamburg og Mecklenburg-Vorpommern til Lüneburger Heide.

Næsten 70 golfbaner

Golfregion Hamburg kan byde på ikke færre end 67 golfbaner af forskellige karakter fra internationale mesterskabsbaner til mindre baner og træningsanlæg for begyndere. Godt en halv snes steder er der tale om større golfresorts og førsteklasses hoteller.

Internationalt anerkendte mesterskabsbaner som Green Eagles syd for Hamburg og Gut Kaden nord for er begge kendt som værtsbaner for store internationale turneringer inklusiv European Tour.

Kulturen og havnen

Som Tysklands næststørste by efter Berlin er Hamburg også en by, som kan tilfredsstille de kræsne golfturisters krav til at opleve kulturelle oplevelser i et bredt spektrum. Mange danskere forbinder kultur i Hamburg med Bundesligaklubben Hamburger Sport-Verein og forlystelseskvarteret omkring Reeperbahn og St. Pauli med alt fra teatre, kasinoer, restauranter, diskoteker, stripklubber, sexshops og bordeller.

Men Hamburg er også en universitetsby med 40.000 studerende og højere læreanstalter for musik og billedkunst. Havnen som Europas næststørste er rygraden for byens økonomi, og 2.300 broer overgår både Amsterdam og Venedig.

Læs mere om golf i Hamborg

Få 3 tilbud på din golftur til Hamborg

Kilde: Frits Christensen, Golfavisen