Østersøens Lyksaligheder

Det femstjernede Seeschlösschen Spa & Golf Resort er noget af det mest eksklusive, Tyskland kan fremvise langs med Østersøens kyst.

Tyskland råder over bedre golfbaner end Golfanlage Seeschlösschen, men sammenhængen med det mere end 100 år gamle Grand Hotel Seeschlösschen helt ude i vandkanten på Timmendorfer Strand gør absolut stedet attraktivt for mange danske golfturister.

Turen til Timmendorfer Strand i bil fra Jylland kan gøres på halvanden time fra grænsen, og skulle man få lyst til mere adspredelse end den lille badeby ved Østersø-kysten kan tilbyde, kan turen til Hamburg gøres på godt en halv times kørsel.

Eneste ulempe ved Seeschlösschen Spa & Golf Resort er den manglende geografiske sammenhæng mellem det femstjernede hotel og selve golfanlægget, der ligger nogle kilometer fra hotellet.

læs mere om Seeschlösschen Golfanlage

Kort 18 hullersbane

Golfanlægget i sig selv er ganske hyggeligt med mesterskabsbanen på Nordplatz og noget så udsædvanligt som en 18 hullersbane, Südplatz, på kun 3.602 meter.

Med syv par 4-huller og 11 par 3-huller er det en lille perle, hvis man skulle få lyst til at træne sit korte præcisionsspil. Banen bruges også af mange lokale spillere, der lige snupper en kort runde efter fyraften.

Südplatz markedsføres som ”en lille personlighed,” der skal prøves, bl.a. på grund af den smukke beliggenhed ved den maleriske Oeverdieker See, der også er i spil et par steder som vandhazard.

Med den lille Südplatz er det lidt af en tilsnigelse, når Seeschlösschen markedsfører sig som det eneste 36 hullers golfanlæg i Schleswig-Holsten og Hamburg, men antallet af huller kan naturligvis ikke anfægtes omend Südplatz er en kort fornøjelse.

Seeschlösschen er fra 1973 og tegnet af den velrenomerede tyske banearkitekt Dr. Bernhard von Limburg.

Med beliggenheden i umiddelbar nærhed af Lübeck-bugten ud til Østersøen hersker der en maritim atmosfære over golfanlægget, der naturligvis også er særdeles hjemsøgt i sommerens højsæson for badeferie.

Udfordrende Nordplatz

Med 6.323 meter fra backtee er mesterskabsbanen på Nordplatz afgjort en udfordring for selv elitespillere, der får brug for al den tekniske kunnen og strategiske evner for at komme rundt i en god score.

Som kategori minder banen mest af alt om en parkbane, hvor de brede fairways er omkranset af gamle træer med både æbler og kastanjer imellem. Det trækker lidt ned, at fairways på spilletidspunktet var lidt for lodne og trængte til klipning.

Set ud fra et strategisk spillemæssigt synspunkt synes mange af hullerne en smule kedelige, fordi de er lige ud ad landevejen uden ret mange dogleg-konstruktioner.

Derfor var det næsten en vederkvægelse at nå frem til par 4-hullet 9, der kræver stor koncentration i indspillet til en meget smal green og et dogleg venstre.

Lange par 3-huller

Også det efterfølgende par 4-hul 10 hører til blandt de mest spændende med en blød højre bue rundt omkring et buskområde med en vandhazard.

På banens fire par 3-huller ligger udfordringerne kun i længden, der strækker sig fra 150 meter for det korteste (hul 3) til 191 meter for det længste (hul 6), dog er greens ikke overvældende store.

Det afsluttende par 4-hul 18 fortjener næsten signaturbetegnelsen, fordi en forholdsvis smal fairway i skovområde og med en længde på 412 meter ikke tillader ret mange mellemhandicappere at nå den højtbeliggende green i to slag.

Umiddelbart bag 18. green iagttages og kommenteres spillet ofte af gæsterne på terrassen i det stråtækte klubhus højt hævet med god udsigt over hele hul 18.

se golfpakker fra Seeschlösschen Golfanlage

Kilde: Peter Nielsen, Golfavisen