En Maritim Golfperle

Golfavisen var inviteret til Timmendorfer Strand af GolfTyskland.dk

Hotelkæden Maritim råder over hele to hoteller i den tyske kommune Timmendorfer Strand. Området har det hele og er ganske enkelt fremragende til en kombineret golf og familieferie.

Kun halvanden time fra grænsen ligger en tysk perle i form af Timmendorfer Strand. Kommunen, som mest af alt minder om ét stort ferieparadis, ligger 15 kilometer nord fra Lübeck og er derfor kun en hurtig smuttur fra det sydligste Jylland.

Området har alt hvad feriehjertet kan begære. Det er et virkelig lækkert sted, når det handler om at være på ferie med familien, men samtidig også når der skal hives lidt tid ud af den travle feriekalender til at besøge et par golfbaner.

Der er strand og vand så langt øjet rækker – og et hav af golfbaner i området. Golfavisen besøgte et af de to Maritim-hoteller i Timmendorfer Strand og blev på ingen måde skuffet. Ikke nok med at det er områdets klart største hotel, så er det også et stort plus, at det har egen golfbane til sine gæster.

læs mere om Maritim Clubhotel Timmendorfer Strand

læs mere om Maritim Seehotel Timmendorfer Strand

Ferie for børn

Når GPSén er sat til Timmendorfer Strand, og man kører ind i kommunen ned til Østersøen, er der i den grad dømt ferie. Om ferien er med gode venner eller familien, og om det er påske, pinse eller sommer, kan området klare det meste.

Der er strand, sand og vand og en fantastisk hyggelig by med gode shopping-muligheder. Derudover også nogle fine seværdigheder for familien, så området har faktisk alt.

Maritim-hotellerne er heller ikke sådan at overse. De rager lagt op over alle de andre, hvilket slet ikke er så tosset rent udsigtsmæssigt. Hotelkæden har mange hoteller i Tyskland, men også på verdensplan.

På det Maritime Club Hotel, som ligger cirka 500 meter fra stranden I Timmendorfer Strand, er der enten udsigt over skoven eller over vandet. Derudover er der hele fire tennisbaner, fitnessrum, fodboldbane, to pools, hvoraf den ene er indendørs og rigtig mange andre muligheder for en aktiv ferie.

Ikke nok med det, men det er også et skønt sted for de helt små. Hotellet har en børneklub, hvor børn fra mange forskellige nationaliteter kan lege sammen. Der er personale til at aktivere børnene, hvilket strider lidt imod den danske feriekultur, hvor vi som familie er sammen i ferien. Der er dog ingen tvivl om, at børnene elsker at være sammen med andre børn, og der var godt fyldt op i børneklubben.  Børnene har oven i købet all inclusive på hotellet, hvilket er en rigtig god service.

Med sine 25 etager rager hotellet godt op i landskabet, og der er en fantastisk udsigt ud over byen. Fra visse steder kan en af de nærliggende golfbaner, Maritim Golfpark Ostsee, skimtes. Hotellet kan også tydeligt ses fra golfbanen.

Maritim golfoplevelse

Mellem de to feriesteder Timmendorfer Strand og Travemünde ligger Maritim Golfpark Ostsee. Golfanlægget er ejet af hotelkæden Maritim, så det er ikke så underligt, at banen hvert år bliver besøgt af et hav af hotelgæster. Banen tiltrækker omkring 9.000 greenfee spillere om året.  Der er 8-10 minutters kørsel fra hotellet, hvorefter der er en glimrende golfoplevelse i vente.

Golfklubben råder over 3 sløjfer med hver ni golfhuller. Banen er forholdsvis hurtig at spille, så en tur på golfbanen kan sagtens kombineres med en familieferie i Timmendorfor Strand. Mens den ene part i familien er på golfbanen, er der masser at tage sig til for den øvrige del af familien, da hotellet tilbyder en masse. Hvis hele familien er golfinteresseret, tilbydes der træning målrettet børnene, og alle er velkomne på banen, der er nem at gå for alle.

Få tilbud til Maritim golfpark ostsee

Mulligan start 

Banens tre sløjfer hedder Schloss Course, Warnsdorf og See Course. Det første hul på Schloss course heller ”Mulligan,” hvilket på ingen måder er en nødvendighed, hvis opvarmningen har været god. Det er der nemlig glimrende muligheder for, da klubben råder over gode faciliteter inde og ude.

Schloss Course måler 2.841 meter fra gul tee og starter med tre bløde huller. Herefter bliver der ligeså stille skruet op for sværhedsgraden med et svært par 5 hul på 488 meter.  Der er rigtig meget vand i spil på sløjfen og mange indlagte hazarder på tværs af banen. Et stort plus er, at afstanden fra banens greens til næste tee er ganske kort. Sløjfen har nogle gode huller, hvor par 3-hullet 6 er i top. Et kort hul med hele tre hazarder. Den ene en ganske stor sø foran green. Generelt en lækker sløjfe med mange udfordringer.

Skønheden og udyret

Warnsdorf Course er den længste af de tre og måler 3.183 meter. Det er også den mest udfordrende, hvor særligt hul 2 springer i øjnene. Hullet hedder Beauty & Beast, hvilket ikke er nogen tilfældighed. Med sine knap 400 meter er det et svært par 4-hul med en gigantisk sø til højre fra teestedet og vand tværs over banen. Sløjfen er varieret med sjove dog-leg huller og masser af vand i spil. Sløjfens sidste hul hedder ”happy end.” Et 447 meter langt par 5 hul. Om det ender lykkeligt, er helt op til den enkelte golfspillers niveau. Der er i hvert fald muligheder for en glimrende golfoplevelse.

See Course er den klart letteste af de tre og også den korteste. Med sine 2.517 meter og par 34 er den virkelig hurtig at spille. Golfavisens udsendte havde sin ældste datter på syv år med som caddie på denne sløjfe, mens de to andre familiemedlemmer hyggede sig i poolen.

Der er hele fire par 3-huller på sløjfen, og generelt er den virkelig nem at spille. Sløjfen bliver ofte brugt til en aftenrunde, når de tyske medlemmer får fri fra arbejde.

Fra flere af hullerne på sløjfen kan den smukke sø, Hemmelsdorfer See, nydes. Hotellet kan også ses fra flere af sløjferne, hvilket er et finurligt syn. De tre sløjfer bliver dagligt kombineret, men Schloss Course og Warnsdorf må siges at være de bedste rent golfmæssigt.

Seværdighederne

Området har mere og andet at byde på end blot golf. Selvom området byder på ikke færre end 10 golfbaner, er der også mange andre muligheder, hvis man er afsted som familie.

Blandt andet ligger den gigantiske forlystelsespark, Hansa-park, blot 20 minutters kørsel fra Maritim Club Hotel. Parken har alt inden for rutsjebaner og familieforlystelser. Her er nogle af de vildeste rutsjebaner, man kan drømme om og ikke lige finder i Danmark.

I selve hjertet af Timmendorfer Strand ligger Sea Life, som er et stort Aqua-eventyr med sjove fisk, hajer og flotte skildpadder. Det  er også et besøg værd, som de yngste i familien vil elske.

Lige ved siden af golfbanen er Karls Oplevelses Park. En lidt anderledes park, hvor det er muligt at lave mad over bål, lave sit eget slik, saft, chokolade eller bolcher. Der er også små klatrestativer og legepladser.

Få 3 tilbud til timmendorfer strand

Kilde: Peter Nielsen, Golfavisen