Den Grønne Ørn

Med Porsche European Open 2017 debuterede Green Eagle-banen syd for Hamburg som vært for en afdeling på European Tour. Golfanlægget med 42 huller er et besøg værd for alle.

Det startede som en vision mellem to 26-årige tyskere i 1997, men er blevet til en virkelighed som et af Tysklands bedste golfanlæg med to 18 hullers baner og en sekshullers par 3-bane.

PGA-instruktøren Michael Blesch og vennen Ralf Lühmann kunne sole sig i en masse ros i denne sommer, da European Tour lagde vejen forbi Green Eagles North Course, hvor englænderen Jordan Smith blev vinder af den første afdeling af European Tour på mesterskabsbanen. Tidligere har Green Eagle været vært for European Challenge Tour i 2010, og det store golfanlæg har også lagt fairways til flere afdelinger af den danske third level-turnering Ecco Tour.

Monster-bane

Med en længde fra backtee på 7.161 meter udgør North Course Europas længste golfbane og den 10. længste i verden. Det har også fået det tyske golfforbund til at rate den som Tysklands sværeste golfbane. Da den samtidig er beliggende i et fladt område med vand i spil på 17 ud af 18 huller, er det en voldsom udfordring, hvis man ikke vælger at spille fra et overkommeligt teested.

Lokaliteten Winsen/Luhe er beliggende et halvt hundrede kilometer syd for Hamburg centrum i retning af Lüneburg i et fladt område. Der er en markant forskel på de første ni og de sidste ni huller, når det kommer til længde. Forni er kun på 2.839 meter fra gult teested, mens bagni er på 3.794 meter.

De to første huller er da også overkommelige, indtil man på tredje løber ind i hullet ”Ice Man,” der er et par 4-hul, hvor der skal et godt drive til, hvis man vil skære ind over en sø på vej mod green.

Svære par 3-huller

Et af de sværeste huller på banen er par 3-hullet 5 på 157 meter, hvor bolden skal carry både en vandhazard og et område før green med særdeles giftig og fugtig rough.

I sværhedsgrad overgås hullet dog af det næste par 3-hul 8, der med 155 meter har stort set samme længde, men til gengæld en sø, der strækker sig hele vejen fra tee til green. Med det 562 meter lange par 5-hul 9 får man en lille forsmag på de lange huller på bagni, der dog indledes med et par 4-hul på 415 meter med vandhazarder hele vejen skiftevis i begge sider.

Der er hele fire par 5-huller på bagni med hul 11 som det korteste på 510 meter, mens hullerne 15, 16 og 18 er på henholdsvis 543, 606 og 551 meter. Men så skulle man også været mættet for par 5-huller et stykke tid!

På den ældste bane South Course er der kun to teesteder med en maksimumlængde på 6.033 meter. Den markedsføres som værende spilbar hele året rundt på grund af gunstige undergrundsforhold. Der er mange naturlige søer, og den minder mere om en parkbane i modsætning til den åbne North Course. Men læg vejen forbi, det er pengene værd!

Få tilbud til Green Eagle GC

Kilde: Frits Christensen, Golfavisen