Nordtysk Samarbejde

En lille times kørsel fra den dansk-tyske grænse ligger en del gode golfbaner. Otte golfklubber i det nordlige Tyskland har indgået et samarbejde om greenfee til spotpriser.

Der findes en del muligheder, hvis der skal spilles golf i Tyskland og man ikke vil køre alt for langt for at komme til herlighederne. Både golfbaner og hotellerne er ofte af god kvalitet, og man får så at sige ”value for the money”.

Golfavisen har besøgt Hohwachter Bucht Golf & Country Club, der ligger tæt på den tyske badeby Hohwacht ved Østersøen. Klubben er en af otte golfklubber, der har indgået et samarbejde om nedsat greenfee via en aftale de kalder ”Golfpakke Østersøen”. Her kan man for omkring 1000 kr. få greenfee til fire af banerne, hvilket slet ikke er så dårligt, hvis man er på en miniferie i Tyskland og gerne vil spille nogle forskellige golfbaner frem for blot den samme.

SE GOLFPAKKER TIL HOHWACHTER BUCHT G&CC

180 golfhuller

Samarbejdet inkluderer 180 huller fordelt på de otte golfklubber. Klubberne ligger indenfor en afstand af 50 kilometer, hvilket må siges at være i rimelig køreafstand. Golfklubberne i samarbejdet er Golfclub Ostseebad Grömitz, Gut Waldshagen, Golf Club Brodauer Mühle, Golfanlage Seeschlösschen Timmendorfer Strand, Golfclub Segeberg, Gut Uhlenhorst, Hohwatcher Bucht og Golfpark Fehmarn. Så det er bestemt også muligt at komme til klubberne, hvis man kommer fra Sjælland og sejler til Puttgarden.

Kuperet terræn

Flere af golfbanerne i samarbejdet ligger i fladt terræn og er yderst nemme at gå. Det gør sig dog ikke gældende for Hohwachter Bucht, der ligger i et noget krævende og kuperet terræn.

Banen ligger tæt omkranset af skov og marker og kan bestemt være en mundfuld på blæsende dage. På flere af hullerne er en mageløs udsigt over Østersøen. På de stille og solrige dage er banen til at tale med. Den hører ikke til de bedste blandt de samarbejdende klubber, men er helt sikkert et besøg værd.

Svær start

Det vil være en god idé at gå på driving rangen inden starten, der bestemt ikke hører til de letteste. Hul 1 ser på papiret ikke farligt ud med sine 328 meter, men når der skal forceres en hazard i første slag, hvor bolden skal carry 150 meter, kan det volde selv den meste erfarne golfspiller problemer.

Ellers må man sige, at forni er til at tale med. Hul 5 springer i øjnene med en flot afslutning, hvor en stensætning omkranser greenen, der er hævet i forhold til fairway. De første ni huller afsluttes med et meget kort par 4 hul på kun 281 meter fra gul tee. Det doglegger højre 150 meter ude, hvor der er et meget smalt landingsstykke.

Udsigtshuller

På bag-ni stifter man for første gang bekendtskab med den flotte udsigt over Østersøen. Det er en rigtig flot oplevelse. Der er mange bunkers på bag-ni og det vil være en rigtig fin idé, hvis man har øvet sig fra sandet, inden man går i krig med runden. Godt nok blev antallet af bunkers ikke registreret, men sandjernet blev flittigt benyttet. Derudover er der nogle forholdsvis lange par-3 huller.

Hul 12 måler 160 meter, hvilket nærmere spilles som 180, da det går op ad bakke til green. Det samme med hul 17, som måler 172 meter, hvilket også er et heftigt par 3 hul. Banens bedste hul er klart hul 16, med en skøn afslutning, hvor man nærmest spiller ind til en ø-green. Virkelig flot og udfordrende hul. Runden sluttes af med et par 5 hul på 459 meter. Det er et ret nemt hul, hvor en birdie eller par bestemt er inden for rækkevidde.

Hohwatcher Bucht er alt i alt et spændende bekendtskab med det kuperede landskab, fine layout og den udfordrende bane. Banen er måske ikke i top-kategori, men mindre kan bestemt også gøre det. Der er masser af hygge og charme i det flotte klubhus og en god restaurant, som bliver flittigt besøgt.

Hotel Plöner See

Hotel Plöner See er et glimrende udgangspunkt for en god golfrejse. Der ligger flere af golfbanerne i Golfpakke Østersø-samarbejdet ganske tæt på, hvor den nærmeste er Gut Waldshagen, som kun ligger 3 kilometer fra hotellet. Desværre var flere af greens på denne bane ved at blive forbedret, den weekend Golfavisen besøgte området, så banen kunne ikke spilles.

Hotel Plöner See ligger i byen Plön, som er mest kendt for søen Grosser Plöner See, som er en del af en stor naturpark i Holstein Schweiz. Værelserne på hotellet er store og meget indbydende med et lækkert badeværelse med jacuzzi. På flere af værelserne er der en skøn udsigt over netop Plöner See.

LÆS MERE OM HOTEL PLÖNER SEE

Kilde: PETER NIELSEN, GOLFAVISEN.DK