Seeschlösschen Golfanlage - Topklasse golfresort ved Timmendorfer Strand

Et 36 hullers golfresort i Nordtyskland i absolut topklasse

Golfanlage Seeschlösschen, det største i Slevig-Holsten, tiltrækker mange danskere - også nogle, som ikke spiller golf. Her er wellness, to restauranter og billigere overnatning end i eksklusive Timmendorfer Strand få minutters kørsel væk.

Man får meget for pengene
Det er en stående bemærkning, når golfspillere taler om deres ture til Tyskland, og få steder passer bemærkningen bedre på end Golfanlage Seeschlösschen - det lille slot. Hos Golftyskland.dk er stedet et af de tre mest populære i vores naboland mod syd, så mon ikke det også gælder dem, der finder frem til Seeschlösschen på anden vis.

Det er forståeligt. For det første ligger anlægget i kort køreafstand fra Danmark - nord for Lübeck og få hundrede meter fra Østersøen og tæt på Timmendorfer Strand, som udstråler en vis eksklusivitet. Men kort køreafstand hjælper ikke noget, hvis standarden på resortet er ringe.

Læs mere om Seeschlösschen Golfanlage og se golfpakker

Med to 18 hullers golfbaner er Golfanlage Seeschlösschen det største i Slesvig-Holsten. Sydbanen er dog "kun" par 61. Oplagt for spillere, som for nylig er blevet introduceret for golf og mere erfarne, som vil forbedre det korte spil. Fra gult teested måler den 3602 meter og er - ifølge nogle af dem, der har spillet den - en lille perle.

Men faktisk behøver man slet ikke at være golfspiller for at bo på resortet, som i øvrigt intet har med hverken et slot eller et lille slot at gøre. Enkelte værelser ligger i den smukke hovedbygning med stråtag, men hovedparten af de 66 værelser er fordelt i fem bygninger tæt på anlægget, og her signalerer intet ”golf”. I en af bygningerne derimod wellness med blandt andet en stor indendørs pool.

Mange turister overnatter på Golfanlage Seeschlösschen, fordi de gerne vil bo tæt på de smukke omgivelser, eller fordi det er for dyrt i Timmendorfer Strand.

I en af bygningerne, Friesenhaus, finder man også restauranten Trattoria del Campo, hvor stjernekokken Oliver Pfahler har regeret i køkkenet siden november. Maden er middelhavsinspireret, og er der et eller andet at fejre, kan man få en gourmetmenu med tilhørende vine for cirka 600 kroner. I samme bygning ligger også Hollywood Bar.

Resortets anden restaurant, Windfang, ligger på klubhusets øverste etage. Menukortet tilbyder en blanding af tyske og internationale retter til særdeles fornuftige priser. I godt vejr kan man sidde udendørs med udsigt over en sø og næsten hele 18. hul med afslutning lige neden for den store altan. Det er også i Windfang, en - som næsten altid i Tyskland - stor og varieret morgenmadsbuffet præsenteres.

Del af 5-stjernet hotel
Anlægget åbnede i 1973, så de to golfbaner har haft masser af tid til at "sætte" sig. Vi spillede Nordbanen i efteråret, hvor flere dages heftig regn havde sat sit præg, så det er svært at vurdere, hvordan den står under mere normale forhold. Men totaloplevelsen var fin, og ingen beklagede sig. Layoutet er meget interessant. Stor variation mellem de enkelte huller, søer i spil på flere af dem, og det hele indrammet af gamle træer.

Golfanlægget med tilhørende bygninger hører under det 5-stjernede Grand Hotel Seeschlösschen Spa & Golf Resort, som ligger få minutters kørsel væk og helt ud til Østersøen i Timmendorfer Strand, så hvis det ikke er afgørende at bo i gåafstand til golfbanerne, og man samtidig har hang til luksus, er det en alternativ overnatningsmulighed, som også kan indgå i en pakkeløsning. Ejeren af hotellet og golfanlægget overtog for nylig det nærliggende Hohwachter Bucht Golf & Country Club, hvor gæster på Golfanlage Seeschlösschen og det 5-stjernede hotel spiller golf til halv pris. På andre baner i nærheden opnår man 15-20 procents rabat, så det er oplagt at have base ét sted og spille flere forskellige baner, hvis der er tale om en længere golfferie.

Book din golfpakke til Seeschlösschen Golfanlage