Fremstød i Tyskland

Finalen i GolfTyskland.dk Trophy på Seeschlösschen Golfanlage i Nordtyskland markerede dansk bureaus øgede satsning på det store tyske marked

Vinderparret var jysk, da det hastigt ekspanderende danske golfrejsebureau, NordicGolfers.com, fortsatte fremstødet i Tyskland med at afvikle finalen i den første udgave af GolfTyskland.dk Trophy på Seeschlösschen Golfanlage ved Timmendorfer Strand.

Brande-parret Leif Andersen og Mikkel Arreborg (svigerfar og svigersøn) sluttede som samlet vinderpar blandt de 16 deltagere i finalen. Parret havde kvalificeret sig til finalen i Tyskland ved også at vinde i en af de indledende turneringer på hjemmebanen i Brande.

GolfTyskland.dk Trophy 2019 var den første udgave af en landsdækkende dansk turnering, som NordicGolfers agter at gøre til en tradition. De otte indledende turneringer på otte forskellige danske baner har ifølge partner i NordicGolfers, Christian Mathiassen, haft omkring 550 deltagere, der spillede om adgangen til finalen på Seeschlösschen Golfanlage, som blev afviklet over to dage som en parmatch fourball stableford, hvor kun den bedste score talte på hvert hold.

Læs mere om Seeschlösschen Golfanlage

Turneringen blev afviklet i samarbejde med Tysk Turistinformation i Danmark og flere andre sponsorer og samarbejdspartnere, og Christian Mathiassen lægger ikke skjul på, at GolfTyskland.dk Trophy er et led i virksomhedens overordnede satsning på det store tyske marked, med en række golfresorts velegnede til danske golfturister, med hang til det nære udenlandske marked.


Turneringen gentages

-Med den flotte deltagelse i det første år, kan jeg med sikkerhed sige, at turneringen vil blive gentaget i 2020. Vi er positivt overraskede over den flotte deltagelse, som vi naturligvis kan bruge i markedsføringen af vores brand i både Danmark og Tyskland, siger Christian Matthiassen, der ikke vil udelukke, at finalen med tiden også kan blive afviklet på Costa del Sol i Spanien.

Markedet i Tyskland for NordicGolfers har gennem de seneste fire-fem år været på højde med det store marked i Sverige, og selv om GolfTyskland primært opererer i det nordtyske område, så er man bevidst om det store marked længere syd på i Tyskland.

Det samme er Tysk Turistinformation, der sponserer GolfTyskland.dk Trophy med et pænt beløb ifølge turistchef Bo Lauridsen.

-Vi er i sagens natur meget interesseret i, at NordicGolfers udbygger det tyske marked. Ifølge vores statistikker er det Nordtyskland og Berlin, der tegner sig for over halvdelen af danske overnatninger i Tyskland, men vi ser jo gerne, at også de mange gode golfresorts længere syd på i Tyskland bliver en del af det danske marked, siger Bo Lauridsen.

Få 3 tilbud på din golfrejse til Tyskland


Historien er leveret af Frits Christensen, der er redaktør af GOLFavisen og GOLFmagasinet. Han har en fortid som mangeårig sportsredaktør på Morgenavisen Jyllands-Posten, men har de seneste 10 år skrevet om golf i både JP, Golfavisen og Golfmagasinet – og er bl.a. forfatter til bogen fra 2010: ”Tiger Woods – Storhed og fald.”