Hamburg’ske herligheder

Oberalster er fremragende til prisen

På Golfclub Hamburg-Oberalsters forholdsvis nye bane får man kolossalt meget for pengene, så enkelt kan det siges.

For 450 kr. på hverdage får man et David Krause-design a la den højt besungne WINSTONlinks, bare i mindre skala. Men ideen er den samme: Langt fra havet kreerer man en bane, der minder om links, fordi masser af jord er flyttet og placeret, så det minder om græsbevoksede sanddyner.

Banen ligger cirka 175 km fra Kruså. Kommer man som jeg fra København, tager turen fire timer inklusive færgeturen Rødby-Puttgarten. Ideen med min tur er at undgå det motorvejstrafikale helvede omkring selve Hamburg og holde mig et stykke nord for byen.

Dér besøger jeg en håndfuld baner, der ligger tæt på hinanden, så man ikke skal køre så meget, når man ER kommet derned.

Oberalster-banen måler lige godt 6.000 meter fra herretee og er i glimrende stand. Den er helt flad og nem at gå, kun to steder er der et stykke vej mellem hullerne. Egentligt vand i spil er der kun på 8., 9. og 18. hul. Man mange steder spiller man langs med eller delvist hen over biotoper afgrænset af røde pæle med grøn top.

Læs mere om Hamburg-Oberalster Golfclub


Drop en ny og kom videre

Der er ”Eintritt verboten!” men det ville også være spild af tid at vove sig ind i dette vildnis med vand i bunden. Bolden er bare VÆK, drop en ny og kom videre. Greens er af mellemstørrelse, let ondulerede, nogle af dem med plateauer. Bortset fra førnævnte tre ’vandhuller’ kan bolden alle steder trilles ind på green.  

Efter 11 huller uden et træ i spil skal man på det lidt zigzaggende 12. hul, 465 meter og par 5, pludselig drive højre om et stort træ i venstre side af fairway og siden manøvrere andetslaget venstre om et stort træ i højre side.

Og på 13., 397 meter og par 4, skal man enten højre eller venstre om den kæmpestore eg, der ensomt troner 200 meter fremme. Der er vel 15 meter fairway på hver side, men træet virker ekstra dragende, fordi man fra teestedet tydeligt kan se øverste del af dets rødder.

Der er ingen nemme huller på Oberalster, knap og nap et kedeligt. Ok, måske er 14. hul – 380 meter lige ud ad en meget bred fairway – lidt kedeligt, sådan som huller i en banes udkant nogle gange er.

Det korteste par 4-hul er 312 meter. Her har Krause placeret tre store bunkers skråt hen over fairway – slår du 180 meter carry lige hen over den midterste, bliver du belønnet med et andetslag på godt og vel 100 meter ind til green fra en god vinkel. Kort af eller til højre for den har du ca. 140 meter ind til green fra en dårlig vinkel.


Artiklen er skrevet af Jan Frimodt, i flere år redaktør på GOLFmagasinet, nu redaktør på online-magasinet GreenReader.

Læs hele Hamburg-artiklen i online-magasinet GreenReader her