Med Færgen til Golf

Warnemünde nær Rostock byder på lidt af hvert, til dem der gerne vil have et golfophold i særklasse. Ikke mindst et 5-stjernet hotel, en lækker strand og havneby, en god golfbane og en verdensmester.

Hvis man siger, at alle veje fører til Warnemünde i delstaten Mecklenburg- Vorpommern, er det nok ikke helt korrekt. Men sikkert er det, at Scandlines sejler i rutefart til Rostock nær Warnemünde, og kommer man fra Jylland, er det bare at sætte sig ind i bilen og stille GPSén til 5-stjernet klasse.

Det tyske kurbadeby Warnemünde byder på lidt af hvert. Om man kommer med færge eller i bil, kan det næsten ikke undgås at lægge mærke en stor hvid bygning i form af Hotel Neptun & Spa, der rager godt op i landskabet. Hotellet har tidligere været et populært rejsemål for diverse DDR-ledere. I dag er det et lækkert familiehotel, der slår sig på en lækker wellnessafdeling, kulinariske oplevelser og fantastisk service.

5-stjernet opgradering

Hotel Neptun & Spa er ikke noget nyt hotel. Det kan dog på ingen måder ses, at hotellet har nogle år på bagen, for i 2007 gennemgik hotellet en omfattende renovering og ikke mindst modernisering. I dag står det top-tunet med 5 stjerner og alle 338 værelser, lejligheder eller suiter har havudsigt over Østersøen.

Hotellet har alt, hvad feriehjertet begærer med både fantastisk service, butikker, fire restauranter og en helt igennem lækker wellnessafdeling i form af Neptun Spa. I Neptun Spa er der mulighed for en svømmetur i havvands-swimmingpoolen og afslapning i det lækre spa-område med solstole, terrasse og udsigt til Østersøen fra området inde såvel som ude.

Der er mulighed for at få en forfriskning i Spa-baren, hvor der bydes på friskpresset juice og andre herligheder. Herefter kan man blive varmet op i den finske sauna eller dampbadet. I Hotel Neptun og Spa findes det første certificerede Thalasso- center i Tyskland. Her tilbydes forskellige havvandsbehandlinger.

Som en lækker detalje kan man tage en elevator lige uden for hotelværelset og direkte ned i spa-området. Der er mange spændende områder på hotellet. Hotellets sky-bar tager dog prisen. Den er beliggende på 19. etage på det store hotel, hvor der er en fænomenal udsigt så langt øjet rækker.

SE GOLFPAKKER FRA HOTEL NEPTUN & SPA

Hyggelige omgivelser

Fra sky-baren kan man blandt andet se de hyggelige og indbydende omgivelser, hotellet er placeret midt i. Ikke nok med at stranden, med alle dens muligheder, er lige uden for døren, så er Warnemünde faktisk en helt igennem hyggelig og charmerende lille by med et fantastisk havnemiljø.

Her er der placeret et hav af restauranter, butikker og cafeér og så er der bare en god stemning af ferie og glade dage. Når man først er ”landet” ved den hyggelige havn, kan det være svært at trække sig op til en runde golf. Dog har Hotel Neptun & Spa ansat en golfmanager og koordinator for hotellets gæster, hvor også promovering af den nærliggende golfbane i Warnemünde er en del af jobbet. Hun skal sørge for at holde golfgæsterne til ilden, men også hjælpe med træning, hotelturneringer og golffitness som hotellet også tilbyder.

Verdensmester-manager

Det er endda et kendt ansigt, som hotellet har ansat som manager og ansvarlig for koordineringen mellem hotellet og Golfanlage Warnemünde. Det er nemlig den tidligere atletikstjerne og verdensmester Grit Breuer, der i en periode på 20 år før og efter Berlin-murens fald vandt stort set alt på distancerne 200 og 400 meter, samt 4 x 400 meter før hun stoppede sin aktive karriere inden OL i Athen i 2004. Ifølge Grit Breuer, kommer der ikke mange danskere for at spille de 27 huller, golfbanen i Warnemünde kan tilbyde. Hotel Neptun & Spa samarbejder også med Golfresort Wittenbeck, der ligger 19 kilometer fra hotellet, hvor en del flere danske golfspillere finder hen. Forklaringen på det har Breuer endnu ikke fundet, men hun tager med glæde imod danske golfspillere i Warnemünde og viser gerne rundt på golfbanen, hvor der også tilbydes lektioner og golf for hotellets børnegæster på Warnemündes 6 hullers bane.

Golfanlægget ligger kun fire kilometer fra hotellet og er bestemt et besøg værd, ligesom hotellet og Warnemünde i den grad også er. Det vil derfor være synd og skam at snyde sig selv for en golfrunde og tur til Warnemünde.

Anlægget vokser

De 3 x 9 huller er designet af den anerkendte David John Krause, der har arbejdet tæt sammen med Robert Trent Jones Senior på flere projekter. Han har formået at skabe en bane i pagt med naturen og udnytte det eksisterende engareal og naturlige vandhazarder. Banen er stadig ung og fra 2009.

Dog har den allerede vokset sig forholdsvis stor med 2000 medlemmer, hvoraf flere dog er langdistancemedlemmer og spiller golf, når de besøger ferieparadiset. Her kan de spille de 27 udfordrende huller i det flade landskab, der kan spilles fra fire forskellige tee-kombinationer. Længst rundt og mest udfordrende er naturligvis, hvis man driver ud fra hvid tee. For de fleste mellemhandicap-spillere vil gul tee være at fortrække, der alligevel ved alle kombinationer måler omkring 6000 meter. Banen er svær, men lækker og velplejet og kan sagtens spilles flere gange på en golfferie uden at blive kedelig.

Golfanlægget i Warnemünde er i gang med at bygge to huse med tilhørende 24 værelser, så man kan bo direkte ved golfbanen, hvilket der har været stor efterspørgsel på. De nye huse slår dørene op i november.

LÆS MERE OM GOLFANLAGE WARNEMÜNDE

Kilde: PETER NIELSEN, GOLFAVISEN.DK