En stjerne i Nordtyskland

Et stort golfmagasin har netop udgivet en artikel om Gut Kaden - Turen var arrangeret i samarbejde med GolfTyskland.dk

Hamburg. Gut Kaden Golf und Land Club har ikke kun 27 interessante huller, men også hotel og restaurant - samlet et tilbud, som er attraktivt til en miniferie.

En ny stjerne er dukket op på min golfhinde: Gut Kaden Golf und Land Club blot 20-25 kilometer nord for Hamburg og tæt på motorvej A7.

Klubben har allerede mange danske gæster, og flere dukker formentlig op, efterhånden som det bliver kendt, at den siden foråret 2015 har haft eget hotel. Tidligere arbejdede Gut Kaden sammen med en række hoteller i området, men det gør altså en kæmpe forskel, at man bor lige ved siden af banen og let kan time morgenmad i forhold til starttid osv. 

I international sammenhæng er Gut Kaden ikke noget ubeskrevet blad. Ja, enhver golfspiller i Tyskland kender banen, som har lagt græs til syv European Tour-turneringer, og som har haft besøg af mange prominente navne inklusive Tiger Woods. I 2003 var Thomas Bjørn efter en sidste runde i 63 slag i omspil med Padraig Harrington om sejren, men tabte til spilleren, som dengang var kendt som den evige toer, efter en tur i greenbunker.

Allerede ved ankomst fornemmer man, at det er en klub, som hæver sig over gennemsnittet. Alt er trimmet og velplejet, og det tidligere gods (Gut) tager sig imponerende ud med den hvide hovedbygning og to tidligere avlsbygninger, som nu er suppleret med hotellet i samme byggestil.

Og så bliver vi i øvrigt budt velkommen af en stork, der som en anden jumbojet med en flad indflyvningsvinkel lægger an til landing i reden på toppen af bygningen, der rummer proshop og fine omklædningsrum.

Ingen fast defineret mesterskabsbane

Stedets historie går helt tilbage til slutningen af 1300-tallet, og det har såmænd også været i kong Christian 1.'s besiddelse. Siden 1984 har hovedbygningen rummet golfklubbens restaurant og været den midtpunkt, som man i øvrigt også spiller op imod fra alle tre sløjfer på anlægget med 27 huller. En udvidelse til 36 huller under overvejelse.

I modsætning til mange andre klubber, der er værter for store turneringer, og som har mere end 18 huller, har Gut Kaden ikke en fast defineret mesterskabsbane. Sløjferne A, B og C kombineres fra gang til gang med B + C som den længste - 6615 meter fra hvidt teested.

Alle tre sløjfer med fire teesteder er vidunderlige at spille. A og B er park- og skovbane, mens C er mere åben og med mindre vand i spil - men bestemt ikke helt uden vand, som man ellers kan læse i nogle anmeldelser. Dog er det ikke i spil på samme måde som især på B-sløjfen med undtagelse af niende hul, par 4, som spektakulært og minderigt slutter på en stor ø-green med to bunkere og den smukke hvide hovedbygning i baggrunden.

Også A og B har smukke og udfordrende afslutningshuller med vand i spil.

Trods megen regn forud for vort besøg stod alle tre sløjfer skarpt i begyndelsen af juli sidste år. Eneste kritikpunkt er bunkerne, som virkede noget uensartede, og en del af dem bestod mere af jord end sand.

God Restaurant

Efter runden kan man nyde en frokost på terrassen, hvorfra der er udsigt til huller på alle tre sløjfer. Er vejret ikke til at sidde udendørs, kan man trække ind i hovedbygningen, hvor restauranten er opdelt i flere smukke, højloftede lokaler -  de tidligere stuer på godset. Det er også her, aftensmaden indtages.

Ikke kun golfspillere, men også lokale, kommer her for at spise, og det forstår man, når kvaliteten holdes op mod de særdeles rimelige priser. Vi gav cirka 75 kroner for dyreste forret og lige omkring 100 kroner for en af de dyreste hovedretter. For 180 kroner fik vi en flaske udmærket argentinsk malbec, og en del vine koster omkring 150 kroner.

I "Storchennest" (Storkereden) under hvælvingerne i kælderen - meget stemningsfuldt - indtages morgenmaden. En meget lækker buffet, ikke voldsomt stor, men med et tilpas udvalg af friskt brød, müsli, oste, friskpresset appelsinjuice, varme retter m.m.

Hotellet rummer 39 højloftede værelser på 30 kvadratmeter og en suite. Det umiddelbare indtryk er kvalitet i alt fra trægulvene over farvevalget til sengetøj og madrasser. Badeværelset er stort nok til, at to personer ikke står i vejen for hinanden, og brusekabinen med "rain shower" fås ikke bedre. Toilettet er i et separat rum.

Gæsterne har adgang til en opholdsstue - god  til for eksempel mindre grupper, men selvfølgelig også bare til afslapning med for eksempel en af golfbøgerne fra reolen.

Andre vælger måske saunaen eller fitnessrummet, som gæster har gratis adgang til.

Bemærk i øvrigt, at golfbanen fra fredag til søndag er forbeholdt klubbens medlemmer, deres gæster og hotelgæster.

Kilde: Søren Thorup, Jysk Fynske Medier